Toshiba

Toshiba Estia je varčen, zanesljiv in fleksibilen sistem za ogrevanje in hlajenje prostorov ter pripravo tople sanitarne vode. Sistem v deljeni izvedbi je sestavljen iz zunanje in notranje enote, kar poenostavi vgradnjo, saj lahko kompaktno in diskretno zunanjo enoto postavimo praktično kjerkoli. V notranji HYDRO enoti se voda ogreje do 55 °C, v njej pa so poleg izmenjevalca toplote še obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, upravljalnik in električni grelnik za dogrevanje. Upravljalnik s tedenskim programiranjem upravlja vse funkcije toplotne črpalke. Z uporabo dodatnega modula omogoča tudi krmiljenje že obstoječega ogrevalnega sistema.

Sistem je najprimernejši za novogradnje z nizkotemperaturnimi sistemi ogrevanja, izredno dobro pa se prilagaja tudi pri adaptacijah, saj ne potrebuje posebnega prostora za vgradnjo, krmilna elektronika pa omogoča regulacijo dveh ogrevnih krogov (npr. talno gretje in radiatorji).
Napredna inverter tehnologija omogoča usklajeno delovanje krmiljenja, tako da dvojni rotacijski kompresor zmeraj deluje optimalno in krati varčno. Porabi se samo toliko energije, kot se je v resnici potrebuje. Pri polni obremenitvi doseže toplotna črpalka Toshiba Estia izkoristek do 4,69 (COP)*, pri delnih obremenitvah, pa tudi več!

Toplotne črpalke ZRAK – VODA

so uvrščene med obnovljive vire energije in predstavljajo zaradi tega idealno rešitev. Z toplotno črpalko zrak/voda Toshiba Estia boste privarčevali energijo in nekaj naredili za okolje in vašo denarnico! Estia
namreč večji del energije, ki ga potrebuje, črpa iz zraka (okolja). S tovrstno črpalko ne boste več odvisni od fosilnih goriv! S toplotno črpalko zrak-voda se naravna toplota iz okolja uporablja za cenovno izredno ekonomično ogrevanje, ogrevanje vode in hlajenje hiše. Sončni žarki
nenehno ogrevajo zrak. To energijo, nizkih temperatur odvzame toplotna črpalka, ter ji zvišuje temperaturo, da bi jo tako lahko uporabila za potrebe v gospodinjstvu. Toshibina toplotna črpalka ZRAK-VODA je zasnovana kot razdeljen sistem in je sestavljena iz zunanje enote (kompresor) in HYDRO enote v notranjosti. Na HYDRO enoto so priključeni vsi notranji porabniki (npr. ogrevalnik sanitarne vode, radiatorji, talno gretje, itd).

Zunanja enota – TOSHIBA Super digital inverter pridobiva toploto iz okolja in jo  preko medija prenese do HYDRO enote. Pri TOSHIBI uporabljamo znano Super digital inverter zunanjo enoto, serije 4, ki se je posebej izkazala zaradi svojega dvojnega rotacijskega kompresorja, ki dosega izredno moč in je brez vibracij. IPDU inverter krmiljenje omogoča izredno visoke izkoristke in posledično tudi energetsko varčnost. Montaža je zelo prilagodljiva, saj je lahko povezava cevnih instalacij z hladilnim medijem med zunanjo in HYDRO enoto dolga do 30 m.

Temperaturne omejitve za:
• ogrevanje od -20 °C do 25 °C
• hlajenje od 10 °C do 43 °C
• za pripravo sanitarne vode od -20 °C do 43 °C.

Maksimalna dolžina cevi med zunanjo in HYDRO enoto je 30 m.

HYDRO – notranja enota
HYDRO notranja enota prenese toplotno energijo, ki jo preko hladilnega medija in ploščnega izmenjevalca toplote pridobi od zunanje enote, na vodo, ki se nahaja v sistemu. Na ta način se lahko voda ogreje do 55 °C. V enoti je obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, upravljalnik in električni grelnik za ogrevanje. Integrirana krmilna regulacija krmili in regulira vse ventile, črpalke in sistemske dele oz. dovoljuje tudi krmiljenje že obstoječega ogrevalnega sistema, ki ga lahko ob morebitnih nizkih zunanjih temperaturah tudi aktivira. (Potreben je modul TCB-PCIN3E). Če je potrebno se lahko TOSHIBA toplotna črpalka zrak/voda aktivira tudi preko že obstoječega ogrevalnega sistema. (Potreben je modul TCP-PCM03E)

s9

Scroll to Top